Skogsdagen i Fagerbjörka 2010

01L_6967.jpg

Skogsdagen i Fagerbjörka blev till den fina folkfest som alla hade hoppads på, ca: 800 personer hade letats sig till den fin gård som Ingvar Boo har. Det hade förbereds med snöröjning för parkering samt vägar i skogen vid timmerupplagen.
01_6967.jpg
Vad mer kunde önskas? Jo veterantraktorvänner från när och fjärran, skulle de komma. Jo då, de kom, ända ifrån Gunnarskog i Värmland till Söderköping i öst.
02_6981.jpg
Lars Eriksson kom också med sin häst Isabell för att visa att det också går att arbeta med häst i skogen även idag.
Korv, ärtsoppa, kaffe och smörgås hade en strykande åtgång i det ganska kyliga vädret, men vi slapp snöoväder som fanns ganska nära sades det.
Undertecknad pratade och spelade för dagen specialkomponerad musik som jag tror uppskattades men i slutet på dagen räckte inte rösten till utan hesheten infann sig.
03_40.jpg
Vad fick då folk att se en sådan här dag, jo att det gick att arbeta i skogen förr i tiden också och uppfinnigheten var stor. Fordonen försågs med olika metoder för att ta sig fram i skogen på vintern, kedjor band av metall så kallade halvband samt helband mm.
04_10.jpg
Ja mycket mera kan nämnas men tack alla som har arbetat för den här fantastiska dag och inte minst sponsorer och utställare.

Foto av Håkan Geijer och Sune Jansson.
(Bilder publicerade på sidorna får ej kopieras utan fotografernas medgivande)
D1.jpg
D2.jpg
D3.jpg

Bifogade filerSize
NA 100214-1.pdf1.78 MB
NA 100214-2.pdf3.22 MB