Plöjardagen i Odensbacken.

Plöjning

Veterantraktorplöjningen i Valsta, Odensbacken blev en succé i år igen.

Uppskattningsvis kom det 2000 personer till årets traktorplöjning i Odensbacken.

Vädret var som det skulle vara och folk strömmade redan till defileringen kl 10.
Ungefär 60 deltagande traktorekipage hade ställt upp. Det var en mängd olika traktorer med blanka plogar som bara väntade på att få börja plöja i den mylla som finns här hos Niklas Walin och Sören Haraldssons ägor.

Det var inte bara traktorer här idag utan det kom ett 30 tal veteranbilar från Nerikes Fordonshistoriker samt 2 hästekepage. Plöjning med häst uppskattades av många som aldrig sett hästar arbeta på riktigt förut.

Vi hade fått besök dagen till ära av redaktör Hans Andersson från Grålle Magasinet, Per-Åke Ivarsson från Värmlands sektionen, Sven-Erik Morberg från Västmanland och Börje Andersson från Sörmlands sektion. Några tidningar, Nerikes Allehanda, Sörmlands Bygden, Länsposten och Classic Motor fanns på plats för att skriva om denna dag.

Lite statistik från köket:
50 kilo korv hade gått åt.
450 koppar kaffe.
300 läsk samt bullar.

Utan de frivilliga i köket, serveringen och parkeringsvakter hade en sådan här dag varit otänkbar. Håkan Geijer med sin koktross inte att förglömma.
Ett lyft var marknadsplatsen som bestod av olika försäljnings stånd.

Hoppas att samarbetet mellan Grålleklubben och Hjelmarebygdens Veterantraktorföreningen kan fortsätta lika bra som det gjorde denna dag.
Här kommer ett bildcollage av Sune fotat av Rickard Egbäck.
B1.jpg
B2.jpg
B3.jpg
B4_0.jpg
Min traktorbok
Kanske den finns med i traktorboken jag fått av farfar.
B6.jpg
B7_1.jpg
B8.jpg
B9.jpg
Fotograf av dessa bilder är Rickard Egbäck